Activiteiten

Programma 2020

Opening vaarseizoen 5 april

Dit is de eerste varende activiteit van het seizoen. We gaan er weer een gezellige middag van maken.

Deze activiteit is bedoelt voor iedereen, die in het bezit is van een schuit of een ander vaartuig. We verzamelen om 13.00 uur bij Veldzorg in Broek op Langedijk. Inschrijven kan via de website tot en met 29 maart.

Afgeblazen in het kader van maatregelen corona

Dagtocht 17 mei

We hebben voor dit jaar een tocht met een leuke activiteit. Het plan moet nog verder uitgewerkt worden maar we houden jullie via de website op de hoogte.

klik hier om je aan aan te melden

Sluis tot Sluis tijdens KOOLSAIL 21 juni

Sluis tot Sluis is een van de succesvolle activiteiten van Langedijk Waterrijk.

Samen met jullie willen wij er weer een prachtige dag van maken. De vele dorpsgenoten en mensen van buiten bezorgen we hiermee weer een leuke dag en we laten zien hoe mooi het dorp vanaf het water is. Het “Giethoorn” van het noorden. Voor de meeste mensen die meevaren is het een unieke ervaring.

Net als andere jaren kunnen we dit niet zonder vele vrijwilligers voor elkaar krijgen. Schippers met hun akkerschuiten, schepen en slepers, walkapiteins om de instappers te informeren en te begeleiden en niet te vergeten de coördinatoren. Om dit evenement tot een succes te maken vragen wij schippers en walkapiteins, die ons hierbij willen helpen, zich op te geven.

klik hier om je aan te melden

SAIL Amsterdam (inschrijven gesloten)

SAIL 2020 Amsterdam wordt gehouden van donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus 2020. Op woensdag voorafgaand, wordt de SAIL IN georganiseerd vanaf IJmuiden naar Amsterdam.

We vertrekken dinsdagmorgen uit Langedijk en zijn zondag eind van de middag weer thuis.

Op 1 november 2019 start de langverwachte aanmelding SAIL 2020 voor het Varend Erfgoed van Nederland. De aanmelding staat drie maanden open tot 1 februari 2020.

Criteria deelname SAIL:

Schepen dienen ingeschreven te staan in het Register Varend Erfgoed RVEN. Daarvoor moeten ze lid zijn van een Behoudsorganisatie die is aangesloten bij de Federatie Varend Erfgoed Nederland.

Het schip dient een meerwaarde te hebben als nautisch decor voor Sail, dus dient wel authentiek te zijn. Heeft u zich aangemeld bij SAIL Amsterdam, wilt u zich dan ook aub aanmelden bij de Langedijk Waterrijk. Zodat wij weten wie er mee gaan.

Dus: als u zich wilt inschrijven, stuur dan ook een mailtje aan activiteiten@langedijkwaterrijk.nl

Lichtjesavond 22 augustus

Schrijf in uw agenda, 4de zaterdag van augustus Lichtjesavond.

Het was een groot succes vorig jaar. Ook dit jaar verzamelen alle mooie versierde en verlichte boten bij Museum Broekerveiling aan de Lient en eindigen we weer bij het terras van het Museum, waar de prijsuitreiking zal plaats vinden.

Een deskundige jury zal uit de bonte vloot weer een terechte winnaar selecteren. Er zijn drie prijzen voor de mooiste boten, drie prijzen voor de actuele versierde boten en een prijs voor de mooiste jeugdboot. Donateurs varen gratis mee, niet donateurs betalen 5 euro, of worden donateur. Na inschrijving ontvangt u van ons een nummer voor uw vaartuig. De sluitingsdatum voor de inschrijving is 16 augustus.

klik hier om je aan te melden

Schoonmaaktocht 3 oktober

Na het succes van voorgaande jaren, organiseren we weer de schoonmaaktocht. Met een aantal schuiten en vrijwilligers gaan we de vaarwegen in Langedijk schoonmaken van zwerfvuil.

Iedereen kan mee, je hoeft geen schuit te hebben. Details volgen nog, inschrijven via de website.

klik hier om je aan te melden

Najaarstocht 25 oktober

Afsluiting van het vaarseizoen, met een mooi vaartochtje door Langedijk en weer een leuke activiteit…. Na afloop een gezellig samenzijn met een winterse maaltijd.

Deze activiteit is bedoelt voor iedereen, die in het bezit is van een schuit of een ander vaartuig.

Inschrijving via de website tot 18 oktober i.v.m. de maaltijd!

klik hier om je aan te melden

2018

Vrijwilligersavond

Schoonmaaktocht

Najaarstocht

Gracht als beleving

Varen met reigersdaal

Carousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

2015

Openingstocht

Koolsail

Schouw schuit Paul B.

Sluis tot sluis

Zingvaart

SAIL2015

Afscheid sluiswachter

Opening bruggen Broekrijk

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

2013

Opening vaarseizoen

TV-opnames

Koningsvaart

Pinkstervaart

Meerdaagse tocht

NK Kloeten

Sluis tot sluis

Lichtjesavond

Snerttocht

2012

Schouw schuit

Opening vaarseizoen

Zomeravondconcert

Máxima op bezoek

NK Kloeten

Sluis tot sluis

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image