Programma 2017

 

 

 

 

9 april              Opening vaarseizoen

Dit is de eerste varende activiteit van het seizoen. We gaan er weer een gezellige middag van maken. Deze activiteit is bedoelt voor iedereen, die in het bezit is van een schuit of een ander vaartuig. We verzamelen om 13:00 uur bij Veldzorg in Broek op Langedijk. Inschrijven kan hier tot en met 2 april.

 

25 mei             Dagtocht

Dit jaar is het wederom het plan om naar het zuiden te varen met een bezoek aan een interessant Museum. Kosten en details van deze tocht volgen nog. Inschrijven hier.

 

18 tot en met 24 juni   Meerdaagse vaartocht

Een week lang varen over de mooiste vaarroutes, we overnachten op onze eigen boot in jachthavens met sanitaire voorzieningen. Deze vaarweek is helaas volgeboekt! Het maximum aantal deelnemers is bereikt. 

 

25 augustus      Lichtjesavond

Zet deze datum in uw agenda, nodig familie, kennissen etc uit. De deelnemende vaartuigen dienen net als voorgaande jaren versierd en verlicht te worden. Een deskundige jury zal uit de bonte vloot weer een terechte winnaar selecteren. Er zijn drie prijzen voor de mooiste boten, en één prijs voor de mooiste jeugdboot. Donateurs varen gratis mee, niet donateurs betalen 5 euro, of worden donateur. Na inschrijving ontvangt u van ons een nummer voor uw vaartuig. De sluitingsdatum voor de inschrijving is 20 augustus. Hier kunt u inschrijven.

 

9 september       Open Monumentendag

In Langedijk zijn diverse monumenten open voor het publiek. Houd voor het programma de aankondigingen in de media in de gaten. Op Vaders museale schuitenhelling zijn demonstraties gepland en wordt uitleg gegeven over de historie van scheepsbouw. 

 

10 september    Sluis tot Sluis

Na een jaar van afwezigheid i.v.m. Gracht als Beleving organiseren we dit jaar weer Sluis tot Sluis.

Dit is voor Langedijk Waterrijk een hele drukke dag. Schepen, schippers, walkapiteins en andere vrijwilligers zijn nodig om deze dag goed te laten verlopen. De organisatie valt of staat met uw hulp. Wilt u helpen? Laat ons dat zo spoedig mogelijk weten. klik hier

 

7 oktober           Schoonmaaktocht

Na het succes van vorig jaar organiseren we weer de schoonmaaktocht. Het is gebleken dat er door de vrijwilligers best wel veel zwerfvuil langs de vaarwegen werd opgeruimd. Iedereen kan mee, je hoeft geen schuit te hebben. Details volgen, inschrijven hier.

 

15 oktober         Najaarstocht

Afsluiting van het vaarseizoen, de opzet zal hetzelfde zijn als voorgaande edities. Een gezellige middag, een stukje varen en dan… dat staat nog open. Na afloop een gezellig samenzijn bij Veldzorg met een winterse maaltijd. Inschrijving hier. Details volgen na opgave.